Pro přímý nákup zboží otevřeno do 15 hodin! Výdej objednávek dle domluvy do 17 hodin. Děkujeme za pochopení.

Zkušenosti s tetovacími strojky od Ríše z Xtattoo

Rozhodl jsem se napsat recenzi k strojkům, které jsem používal nebo používám. Chci ale zároveň upozornit na to, že každému vyhovuje něco jiného, takže tohle je čistě můj subjektivní názor.

 

Začal bych strojkem od FK Irons, a to modelem Xion

S tímto strojkem dělám cca 2 roky a dá se říct, že je to můj favorit. Velká výhoda strojku je nastavitelná tvrdost úderu a možnost měnit zdvih výměnou excentru. Z tohoto důvodu to je univerzální strojek jak na linky, stíny, nebo barvu. Ale stále ho osobně považuju za strojek s měkkým chodem, což mě spíše vyhovuje na detailní práce a realistiku, ale už ne na jednobarevné velké plochy.

Co bych tomuto strojku vytkl, nebo spíše firmě FK irons, je to že na Xionech praskají občas pružinky. To je sice korunová záležitost, ale FK je neprodává jako náhradní díl a strojek tak musíte poslat do servisu.

 



 

 

FK Irons Flux
tohle je úplně něco jiné než Xion. Měl jsem ho v ruce tak 3x, ale co jsem si hned všiml je to, že strojek je neskutečně silný. Tohle na realistiku bych doporučil jenom fakt zkušenému tatérovi, protože strojek neodpustí jedinou chybu. Nějaké vracení a dolaďování již rozpíchané kůže je, dá se říct, odvaha. Ale strojek je super na plochy a linky. Dává barvu do kůže neskutečné rychle a to že je strojek bezkabelový je neskutečná výhoda. Jenom náhradní baterie mi přijde cenově trochu mazec. Na druhou stranu, když vezmeme kolik stojí v dnešní době kvalitní napájecí zdroj a ten u tohoto strojku vlastně kupovat nemusíte. Takže to nakonec zase tak špatně nevychází.

 

 

 

 

 

 

Cheyenne Nova Unlimited 3,5mm

Opět bezdrát, což je super a náhradní baterie stojí prd a nic. To je velká výhoda. Tenhle strojek má výhodu, že se dají přepínat módy chodu. Jeden klasika jako u Cheyenne Sol Nova, a pak mód který mě osobně připomíná chod cívky. Tenhle strojek bych doporučil na pomalé a detailní práce a na čb stínovačky.. S tím fakt žádné rekordy v tetování na čas asi netrhnete.

 

 

 

 

 

Cheyenne Pen

Svého času to byl jeden z nejlepších strojků na trhu. Ale osobně jsem strojek zavrhnul z důvodu častých poruch motoru. Jinak v podstatě strojek univerzální na vše, a kdyby nebylo těch poruch, mám ho možná dodnes.

 

 

 

 

Cheyenne Spirit

Taky jeden z malá strojku který jsem měl poměrně dlouho. Vynikající na realistiku a stíny. Z důvodu malého zdvihu se daly udělat jemné přechody v barvách, ale ovšem na linky absolutně nevyhovoval.

Pak začali dělat trochu jiný model Spiritu, a ten už mě osobně tak nevyhovoval. Přišel mi, že je tam silnější motor a už jsem si na něj nedokázal zvyknout.

 

 

 

 

 

Cheyenne Thunder

Poměrně silný stroj, který je vynikající na linky a na jednobarevné plochy. Znám borce co s ním dělají barevnou realistiku a nedají na něj dopustit. Pro mě je však na tenhle styl práce moc silný.

 

 

 

 

Vlad Blad Pen

Strojek lehký a bez vibrací. Připomínal mi docela Cheyenne Pen. Linky se s ním dělaly jedna báseň, ovšem na jiné práce jsem to měl jak maturitu. Nějak jsem nedokázal vychytat voltáž.

Co bych možná vytknul tomuto modelu je to, že když ho chcete promazat zevnitř, tak utrhnete napájení na motoru. Nedoporučuji otevírat!

 

 

 

 

Inkmachine Scorpion

Docela zajímavá mašinka, vynikne když ji zkombinujete s originálními kartridgemi Neo, které nemají membránu ale magnet. Třeba si ale na něj zvyknout a dát tomu nějaký čas. Potom je to super. Je důrazný, ale přitom hodně šetrný ke kůži. Vkládání a vyjímání kartridgí je hrozně rychlé. Jenom se tam vloží a magnety si to přitáhnou a uchytí.

Co mě ale docela překáželo byla hrozně složitá výměna systému, když jsem chtěl dělat s klasickými katridgemi. To jsem měl chuť se někdy na to ... a vzít jiný strojek.

 

 

 

 

Bishop Wand

Tak trochu zapomenutá značka Bishop, která se vrátila na trh se sérii modelů Wand, která se jim, myslím, povedla.

Wand Shader 3,5mm

Strojek určený na stíny. Pro mě ale ideál na barevnou realistiku. Je přesný, a dá se říct i silný, ale na druhou stranu i jemný.

Wand Packer 4,2mm

Tohle je neskutečná síla motoru. Jednobarevné plochy dává úplně s přehledem a poměrně rychle. Na místech jako holeň nebo lýtko jsem si musel sakra dávat bacha, aby jsem nerozbil kůži. Dobře se mi s ním dělalo i na místech jako břicho, záda...apod. Vhodný i na linky.

Wand liner 5,1mm

Tahle sbíječka je naprostá bomba na linky. Ale jen na linky. Zkoušel jsem s ním barvit a raději jsem toho nechal, protože jsem si myslel že tetuji i područku.

Tyto strojky mam chvíli, takže nedokážu zatím najít nějaké chyby. Možná přijdou časem :-))

 


 

V dnešní době, tak nějak měním strojky dle toho, jakou část těla dělám a co dělám. Na větší real používám kombinaci Wand Shader a Xion. Na menší práce beru Xion nebo Cheyenne Unlimited a na linky Xion. Jak jsem psal už na začátku, tak vše co jsem zde napsal vyhovuje mně, ale neznamená to, že automaticky bude i vám.

Tak ať je svět barevnější a zdar

Rišo Xtattoo

instagram.com/riso_xtattoo/