VE STÁTNÍ SVÁTEK 1.5. ZAVŘENO, DNE 2.5. A 3.5. OTEVŘENO JEN DO 15 HODIN!

EMALLA GRAND Wireless Pen Machine

Na tattoo marketu se nyní objevila novinka v oblasti bezdrátových pen strojků a je to něco, co už jsem chtěl, aby tu bylo dávno. Moc dobře se mi v minulosti pracovalo se strojkem, který měl měnitelný zdvih. Ale tím myslím použitelně měnitelný zdvih. Ne něco, kde musíte rozdělat půl strojku, vyměnit součástku a máte jiný zdvih. A potřebujete na to manuál a půl pracovního dne. Chtěl jsem třeba takové řešení zdvihu, jako je u Stigmy Stylist. Otočíte "něčím" během práce a máte jiný zdvih, otočíte tím na druhou stranu a máte zase úplně jiný. Vše tak nějak za běhu, klidně dvakrát za minutu když budete chtít. Osobně je podle mě tahle funkce užitečnější než nastavitelný give, který je stejně jen takové šidítko, kde více záleží na používané cartridgi než na samotné funkci. O elektronickém "give" ani nemluvě.
Ano, takový strojky už jsou dávno na trhu, ale v převážně jen od malých a levných výrobců na Aliexpresu, kde je životnost dost diskutabilní. První použitelný strojek se objevil od Dragonhawk, ale přijde mi po vyzkoušení dost měkký. Na linkování a barvení tedy není úplně optimální. Pokud chcete něco v bezdrátovém provedení od zančkových výrobců, zapomeňte. Chcete strojek od FKI, Chey nebo Stigmy kde můžete měnit zdvih a je bezdrátový? Nemáte šanci, (aspoň zatím) pokud potřebujete při práci více než jeden zdvih, musíte si koupit další strojek. To je bohužel dost drahé řešení, ale u Stigmy se prý snad pracuje na něčem.....

emalla_grand_machine

Pro ty méně znalé, zdvih jehly není to co si namotáte gripem a jehla se vám ze špičky cartridge vysouvá méně nebo více, to jen regulujete rozdílnou délku jehly co je v cartridgi. Délka zdvihu, nebo-li STROKE, je dráha kterou jehla urazí během své cesty nahoru a nebo dolů. Obvykle je to někde od 3mm po 4,5mm ale jsou strojky co nabídnou i menší nebo větší hodnoty. Tohle má vliv na to jak se vámse strojkem linkuje, barví, dělí whip shading apod. Ale taky to záleží i na stylu práce a rukou toho kdo to drží.

emalla_grand_machine3_1

Firma Emalla na to šla z jiného konce než velcí světoví hráči. Aby bylo možné vyhovět potřebám různých stylů tetování, Přišla teď se strojkem co má celkem 7 nastavitelných pozic zdvihu jehly. Tetovací pen strojek EMALLA GRAND nabízí následující zdvihy:
2,4mm | 2,7 mm | 3,0 mm| 3,3 mm| 3,6 mm | 3,9 mm | 4,2 mm.
A řešení nastavování zdvihu je opravdu originální . Abyste mohli upravit zdvih, rozdělili středový kroužek na dvě části, horní a spodní. Když zvýšíte zdvih, horní kroužek se stočí doprava a dolní kroužek se stočí doleva. Naopak, když se rozhodnete zdvih snížit, horní prstenec se stočí doleva a dolní prstenec doprava. Je tak snadné nastavit svůj oblíbený zdvih.

emalla_grand_machine5_1 emalla_grand_machine4_1

Který zdvih je pro vás ideální? V záleží na vašich potřebách, stylu tetování a požadovaném výkonu. Strojek EMALLA GRAND má ale každému co nabídnout když je zde k dispozici 7 zdvihů.

●2,4 mm|2,7 mm|3,0 mm - Vhodné zejména pro jemné stínování a tetování na citlivých částech těla.
●3,3 mm|3,6 mm - Poskytují dokonalou rovnováhu mezi linkováním a stínováním, tohle jsou asi nejuniverzálnější nastavení.
●3,9 mm|4,2 mm - Skvělá volba pro linkování a barvení.

emalla_grand_machine6_1 emalla_grand_machine2_1

 

Strojek dále nabízí funkci jump start, dále měření délky práce a automatické vypínání po 5 minutách nečinnosti. Strojek je vyroben cnc obráběním z duralu s průměrem rukojeti 38mm.Strojek se nabíjí konektor USB-C nebo můžete baterii vyměnit za RCA koncovku a hned máte mnohem menší a lehčí strojek napájený klasicky kabelem ze zdroje.
Baterie má kapacitu 1800 mAh a obvykle stačí i na středně velké tetování. Skutečná výdrž je rozdílná, záleží na používaném napětí při práci. Strojek se brzy dostane do našich rukou a po jeho testování zde napíšeme recenzi.

@Robin