VE STÁTNÍ SVÁTEK MÁME 8.5. ZAVŘENO.

Vyjádření firmy Eternal Ink k zákazu tetovacích pigmentů v EU.

Vážení zákazníci,

 jak nejspíš již víte, odvětví tetování se právě nachází v přechodném období nového NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2020/2081, známého také jako Tattoo-REACH.
Tento zákon se týká všech značek tetovacích barev stejně a také společnost Eternal Ink pracuje na změnách svých receptur i prohlášení na etiketách a dalších shodách.
Protože všechny výrobky Eternal Ink, které poskytujeme zde v Evropě, stále označujeme tak, aby odpovídaly normám EU, můžete si být jisti, že prohlášení a údaje na inkoustech budou stále správné a právně vyhovující. Upozorňujeme, že u našich výrobků s největší pravděpodobností dojde ke změně detailů a informačních datových sad na etiketách a také k nadcházející změně designu.

Pokud jde o první povinnou změnu nařízení REACH, která je zaměřena na omezení řady látek obsažených v barvách, musíme vás informovat, že se týká i seznamu výrobků Eternal Ink obsahujících pigmenty CI-12315, CI-21095 a CI-21160.
Tyto pigmenty bude od 4. ledna 2022 zakázáno používat ve všech tetovacích barvách nad určité množství. Prakticky to pro náš průmysl znamená, že je zakázáno jejich používání v tetovacích barvách!
Slovo "použití" zahrnuje "zpracování, formulaci, spotřebu, skladování, udržování v pohotovosti, ošetřování, plnění do nádob, přelévání z jedné nádoby do druhé, míchání, výrobu výrobku nebo jakékoli jiné použití". V praxi to znamená, že od tohoto termínu již žádný prodejce a distributor nebude smět tyto výrobky prodávat a žádný tatér ani jiný uživatel je již nesmí vkládat do kůže!

Ujistěte se prosím, že jste zbavili své regály všech příslušných výrobků, a vemte prosím na vědomí, že je vaší povinností tyto výrobky po uvedeném datu již nepoužívat. Jakékoli porušení je předmětem stíhání ze strany úřadů proti straně, která porušila předpisy, to znamená i proti prodejcům a uživatelům (tatérům).

Níže naleznete seznam, kde jsou uvedeny všechny výrobky Eternal Ink obsahující CI-12315, CI-21095 a CI-21160.

V tuto chvíli nemůžeme určit, od kterého okamžiku budou příslušné výrobky Eternal Ink obsahovat aktualizovaná složení, aby byly v souladu s nařízením REACH, ale byli jsme výrobcem ujištěni, že na tomto tématu intenzivně pracuje. Rozhodně vás budeme informovat a dáme vám okamžitě vědět, jakmile se objeví nějaké novinky.

Implementace nařízení REACH je pro nás všechny jistě nepříjemnou výzvou, kterou musíme zvládnout, a chápeme, že omezený čas do termínu v příštím roce bude pro některé z vás také představovat problém. Nejen v oblasti skladových zásob, ale také z hlediska vztahů se zákazníky, ale doufáme ve vaše pochopení a jako vždy budeme více než rádi, pokud vám budeme moci jakkoli pomoci tuto situaci zvládnout co nejefektivněji. Vždy jsme si rádi udržovali a budeme udržovat dobré vztahy s našimi zákazníky, protože si každého z vás velmi vážíme. Jak již bylo zmíněno, budeme vás průběžně informovat.

S pozdravem,
Eternal Ink Europe GmbH

Barvy Eternal na eshopu
Barvy pro tetování
Eternal Ink homepage